Prešov do odvety v PVP v Konstanci s rozšírenou listinou maródou

20.02.2009 Celý región

Prešov 20. februára (TASR) – Hádzanárov Tatrana Prešov čaká v nedeľu (10.00) odvetný osemfinálový zápas Pohára víťazov pohárov na palubovke HCM Konstanca.
Prešovská výprava opustila šarišskú metropolu vo štvrtok podvečer poznačená ešte väčšou maródkou ako pred prvým zápasom.
V ňom si slovenský šampión na domácej palubovke vytvoril po víťazstve 33:25 pohodlný náskok a zeleno-bieli dúfali, že do stretnutia na rumunskej pôde sa dá do poriadku ľavý krídelník a opora Radoslav Kozlov. Nestalo sa, ba čo viac, chýbať bude aj najvyšší hráč Tatrana Tomáš Marušák na pravej spojke. V pondelok si v predohrávke 20. kola domácej súťaže s Trnavou zlomil palec na ruke.
Trénera slovenského majstra Rastislava Trtíka vzniknutá situácia vôbec neteší. "Na súpisku budeme môcť napísať iba dvanásť mien, namiesto štrnástich možných, " posťažoval sa a dodal: "S absenciou Tumidalského sme boli zmierení už skôr, štart Kozlova sme definitívne vylúčili v stredu. Skúšal to na tréningu, no bolesti päty mu bránia behať. Čím viac chce, tým viac sa trápi. Je mi ho ľúto, pretože viem, ako má rád hádzanú a do Rumunska s nami chcel ísť, " povzdychol si Trtík. Prešovčania sa môžu pripraviť na búrlivé prostredie a nervóznu atmosféru. Rumunskí fanúšikovia rôznymi gestami pri odchode z Prešova akoby naznačovali, že doma budú ešte horkokrvnejší, než boli vonku. "Toto nech si rieši usporiadateľský klub, nad tým sa nezamýšľame. A čo sa týka ich hráčov, myslím si, že nervózni môžu byť iba domáci, nie naši. A to už od prvej minúty. Zvládli sme hektickú atmosféru v nemenej dôležitom stretnutí základnej skupiny Ligy majstrov v Belehrade, bengálske ohne a podobné veci, zvládneme aj toto. Stačí, keď budeme hrať svoju hru a nevšímať si, čo sa deje okolo nás, " dodal Trtík.
Skúsený pivot Tomáš Mažár si v rýchlosti spomenul na domáci duel: "Hráči Konstance ani zďaleka neboli takí 'baránkovia'. Mám od nich modriny skoro po všetkých rebrách. Robili to veľmi nenápadne, v tomto sú starí mazáci. Boli dosť zákerní, viem o čom hovorím. " Každopádne verí v postup zeleno-bielych do osmičky najlepších: "Je v našich silách vsietiť na palubovke rumunského vicemajstra minimálne 26 gólov. V takom prípade postačí aj osemgólová prehra. To však neznamená, že k nim ideme v porazeneckej nálade. Začíname od bezgólového stavu a máme rovnaké šance na víťazstvo ako domáci, " zverejnil svoju optimistickú prognózu odchovanej bojnickej hádzanej.
 

Vyberte región